top of page

Tankefeltterapi.

I min praksis anvender jeg også tankefeltterapi. Det er en terapiform med NÅLEFRI AKUPUNKTUR. I stedet for nåle aktiverer jeg akupunkturpunkter på dit ansigt, overkrop og hænder med forsigtige bank med en finger.

NYSGERRIG? 

 

Tankefeltterapi er meget effektivt ved traumer og fobier, det vi oplever som stærkt ubehag. Ved fx edderkopper, højder, lukkede rum, at flyve, at skulle gå til eksamen osv.. 

Dette er hjernens måde, i samarbejde med kroppen, at reagere på noget, vi opfatter som farligt. Og vores kloge måde at reagere på for at overleve i en hvilken som helst situation. 

Vi oplever, at vores følelser, tanker, indre "billeder" eller fornemmelser i kroppen er "fastfrosne".

 

Hvis vi havde evnen til, som dyrene, at ryste det ubehagelige af os, lige når kroppen synes det var tid, ville det formentlig ikke sætte sig fast - og vi ville stadig føle os frie i følelser og tanker, når vi tænker tilbage på den ubehagelige oplevelse.

Når vi ikke får det rystet af os, kommer oplevelser til at "sætte sig fast"og vi kommer til at reagere uhensigtsmæssigt på ufarlige ting eller situationer.

 

Når jeg laver tankefeltterapi, forklarer jeg først, hvordan det kommer til at foregå. Dernæst vil du blive bedt om at vurdere ubehagets styrke på en skala fra 0 -10, hvor 0 er intet ubehag, og 10 er max ubehag.

Jeg beder dig så om at gå ind og genopleve det ubehag, der er i forbindelse med en given situation. Derefter banker jeg med lette tryk på forskellige akupunkturpunkter på hovedet, overkroppen og hænderne, mens du gentager sætninger efter mig. Dette gentages, indtil ubehaget falder, allerhelst kommer i 0. Det kan tage flere behandlinger. Målet vi går efter er at være rolig i tankerne, fredfyldt i hjertet og let i kroppen.

 

Du kan forvente, at det vil tage ca. 5 behandlinger at blive problemet helt kvit. Afhængig af intensitet, hvor længe det har udfordret og hvor meget du er villig til at arbejde med hjemmearbejdet.

bottom of page